Många fördelar med välfungerande porttelefoni

En gång i tiden så var en porttelefon något som påminde lite om en äldre version av telefonen. Det fanns en knapp och kanske också en lur att hålla i. Om det var någon hemma i lägenheten som du ringde till så kunde du få ett svagt svar via porttelefonen och så kunde porten öppnas. Idag så ser porttelefoni helt annorlunda ut. Den är enkel att använda sig av och knappar har bytts ut mot skärmar som är tydliga och rena. Det är viktigt med en väl fungerande porttelefon både för privata bostäder och för företag. Samtidigt som ni investerar i porttelefon i Stockholm så kan det också vara dags att se på hur passersystem och fastighetsboxar fungerar. Små förändringar kan ge stora fördelar som till exempel:

Det blir lätt att hitta dig

Ingen behöver stå och grubbla över om du verkligen finns i byggnaden då porttelefonen tydligt visar ditt namn. Det här gäller också för företag som finns i byggnader med flera våningar och många olika kontor. Fastighetsboxar som har namn kan också vara en hjälp, men det är ännu bättre om du direkt via portens passersystem kan komma i kontakt med rätt person. Med moderna innovationer så går det till och med att få påringningen från porten direkt till mobilen. Då vet du om att någon söker dig trots att du inte befinner dig i hemmet eller vid din arbetsplats.

Alla känner sig säkra

Barn och ungdomar har rätt att känna sig trygga hemma och i skolan. Det är också därför som passersystem och väl fungerande porttelefoni kan få så stor betydelse. Att du och dina barn känner er säkra får stor betydelse för er hälsa. Att veta vem som befinner sig i byggnaden bidrar till trygghet. Ingen kan komma in utan att först gå igenom det passagesystem som finns på plats. Det är upp till er att avgöra om en person som inte har ett passerkort eller kod ska få komma in eller inte.

Det går att höra varandra

Det finns många roliga sketcher där porttelefonens knastriga linje beskrivs. Men om du tar en titt på de passersystem Stockholm och andra städer nu använder sig av så är sketcherna rätt så förlegade. Numera så hör du den som ringer på lika väl som om samtalet hade kommit från en vanlig telefon. Att höra varandra via porttelefonen väl är faktiskt viktigt och en stor fördel. När du hör vem som ringer på så minskar risken för att du blir lurad. Faktum är att många helt och hållet låter bli att använda porttelefoni då den har ett uselt ljudsystem.
Finns det ett äldre system på plats så kan det alltså vara läge att byta ut detta mot ett modernt passersystem för som inkluderar porttelefon med bra ljud. Se förslag på ytterdörrar på vår startsida Det går även att inkludera video om det behövs vilket också kan bidra till den säkra känsla ni får med hjälp av porttelefonen.

Ytterdörrar
Logo