Garageportar

Populära garageportar

Billiga garageportar

Garageportar finns att köpa hos flera kända Svenska butiker online. Billiga garageportar finns att hitta i alla prissegment. Vi anser att en billig garageport innebär att den är kraftigt prissänkt, eller på annat sätt är ett attraktivt erbjudande. Beroende på om man är ute efter att köpa en garageport till ett varmgarage eller kallgarage blir även portens effektivitet att bibehålla värme aktuell. Ett varmgarage med en undermåligt isolerad garageport riskerar att släppa ut allt för mycket värme under vinterhalvåret.

Vilken garageport skall man köpa?

Garageportar finns med olika typer av tekniska lösningar för öppning och stängning av garageutrymmet. En takskjutport öppnas genom att föras uppåt in i taket, samtidigt som en port kan öppnas med en enkel dörr eller vara tvådelad.

Vipport

En vipport är en typ av garageport som ofta har ett stort dörrblad som fälls upp med hjälp av ett handtag eller med automatik. Dörrbladet sitter fast i metallarmar på båda sidor. I öppet läge sticker ca halva portbladet ut utanför garaget. Vipporten blir allt mer populär tack vare sina smidiga funktioner.

Takskjutport

En takskjutport består normalt av 4-5 sammanlänkade portdelar som förs upp i taket på en skena. Takskjutporten öppnas med handtag eller med fjärrstyrning. Porten går rakt upp och in i garaget, vilket är en praktiskt lösning. Kräver noggrann montering för att den ska kunna glida lätt på skenorna.