Finansiera nya ytterdörrar

Finansiera nya ytterdörrar
2015-08-10 Ytterdörrar.nu
Den spontana upplevelsen av ett hus börjar alltid med ytterdörren, det är trots allt det absolut första du rör vid när du går in i huset. Ytterdörren är en form av presentation som skapar en spontan känsla och förväntan. Om du ska renovera ditt hus för att modernisera och fräscha upp, så är ytterdörren kronan på verket, för det är dit alla tittar när de ser ditt hus för första gången.

En välmotiverad kostnad

Nya ytterdörrar är naturligtvis förenade med en kostnad, även om den inte är särskilt hög jämfört med det mesta. Men denna kostnad blir lätt till en investering då det höjer värdet på bostaden. När man köper ett hus så är det ju trots allt två saker som är avgörande; husets läge och skicket. Att ha ett visuellt tilltalande och modernt hus hjälper även mycket vid e.v försäljning och där är ytterdörren naturligtvis en bidragande faktor till upplevelsen av huset.

Exempel på finansiering av ytterdörr

Ett normalstort hus har i regel 2-3 ytterdörrar, en huvudingång, en groventré och i många fall även en terrassdörr. Om det finns ett garage så bör man med även tänka på att försöka att byta garageporten, för att få en fräsch helhet. Den bästa låneformen för denna finansiering är privatlån, där du kan välja långa återbetalningstider för att få en låg månadskostnad och dessutom så är räntan låg.

Räkna på det

Vi räknar med att ditt hus har tre ytterdörrar och en garageport samt att du finansierar hela köpet med ett privatlån. Vi räknar med ett genomsnittligt pris på dörrarna och porten, för att det ska bli så realistiskt som möjligt. Tänk på att det naturligtvis blir ett dyrare lån med högre månadskostnad om du väljer dyrare dörrar. Den effektiva räntan på 14,48% är en högt räknad exempelränta som inkluderar avgifter, såsom uppläggningsavgift och aviavgifter. Räntan är normalt mycket lägre.